Preloader
Preloader

Excursie la Cetatea Enisala

Dupa un drum rapid Bucuresti – Tulcea, am hotarat la intoarcere sa ne oprim in vizita la Cetatea Enisala si sa innoptam tot aici, in zona. Cetatea Enisala (Heracleea) apare prima oara mentionata in cronicile turcesti in a doua jumatate a secolului al XIV-lea. Cetatea are forma unui trapez sau patrulater neregulat. Zidul de incinta este gros de peste 1,5 m si prezinta la exterior opt turnuri de aparare cu cate trei, patru si cinci laturi.

In drum spre Enisala
In drum spre Enisala
Black Helmet rider
Capat de drum
Popas la Enisala

Am ajuns seara cand nu mai era nimeni in zona. Nu exista paznici sau ingrijitori ai cetatii, eram doar noi si motoarele. Am urcat in cetate sa vedem peisajul care ti se arata de la inaltimea fostelor turnuri de aparare.

Cetatea Enisala

Nu poti sa nu remarci linistea care invaluie toate aceste locuri. Ai senzatia ca timpul s-a curbat ca panglica lui Mobius, s-a oprit dintr-o data, urmand ca imediat sa te transporte cu mii de ani in urma; te astepti sa auzi caii si carutele negutatorilor si strigatele luptatorilor din armata care apara cetatea.

De veghe in apararea Enisalei
Dobrogea
Motoarele se odihnesc parcate la intrare
Cetatea Enisala
Zidurile cetatii
Nu suntem singuri
Rezistenta
Noaptea, vedere din cetate

Plecam dimineata, imediat dupa rasarit. Cat timp incalzim motoarele, ultimele poze cu soarele care se ridica deasupra noastra.

Rasarit la Enisala
Rasarit la Enisala
Soare peste lacul Razim

Related posts

5 thoughts on “Excursie la Cetatea Enisala

 1. Gabytsa
  17/10/2010 at 8:08 pm - Reply

  Superb locul!!! Felicitari pentru plimbare 😀

 2. Grig
  17/07/2011 at 2:47 pm - Reply

  Eu sunt din Sarichioi (comuna de care apartine Enisala). De sus, din cetate, se vad casele, la vreo 6 km spre nord. Multumesc pentru poze – mi-ati facut pofta sa ma duc acasa, la ai mei, ceea ce o sa si fac weeendul viitor. O sa intru si o sa spun “Saru’mana tata, saru’mana mama, nu ne-am vazut de mult”….

 3. Florin
  17/07/2011 at 8:50 pm - Reply

  Ma bucur sa vad ca imaginile surprinse de noi ti-au trezit amintiri frumoase … sper ca si celelalte poze din restul povestirilor sa iti placa cel putin la fel de mult, drum bun spre casa si sa ne auzim cu bine

 4. Grig
  17/07/2011 at 9:26 pm - Reply

  Miercuri o sa fie gata Deauville-ul asa ca o s-o iau usurel incolo. Bucuresti – Sarichioi (prin Enisala) = 315 km. Sper sa fie frumos si o sa fac poze, of course 😉

 5. Florin
  17/07/2011 at 11:07 pm - Reply

  noi ne pregatim de Grecia… poate dupa ce ne intoarcem o sa iesim la o plimbare si un foc de tabara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADRESĂ

București

TELEFON

0785-877-346

EMAIL US
blackhelmetsrc@gmail.com
Copyright © 2019 BlackHelmets. All Rights Reserved.
To top