Preloader
Preloader

Ghid pentru evaluarea unei motociclete SH: (3) Cum a fost folosita motocicleta?

Cursele (pe pista sau nu) sau mersul extrem de agresiv supune motocicleta la un stress puternic. Ar fi bine sa va ganditi daca vreti sa cumparati o motocicleta de pista (pretul va fi cu siguranta mai mic), dar cu siguranta ar trebui sa aflati felul in care s-a mers cu acea motocicleta.

Verificati bolturile si suruburile si vedeti daca au fost gaurite. La motocicletele de pista astfel de gauri se fac pentru a asigura bolturile si suruburile cu fire de otel. Atentie in special la cele de la franele de fata, de la toba de esapament si de la baia de ulei.

Cauciucurile uzate in special pe margini sunt un semn clar ca motocicleta a fost pe pista sau s-a mers cu ea aproape de limite pe drumuri virajate. Daca pe de alta parte cauciucul este plat pe centru iar pe margini are aspect normal – acesta este semn de burn-out (nu inseamna ca motocicleta are probleme dar poate insemna ca proprietarul nu a avut grija de ea).

Carenele de pista, lipsa oglinzilor si a farurilor sunt specifice curselor pe circuit.

De asemenea, este posibil ca motocicletele folosite pe circuit sa aiba capacul de la alternator schimbat cu unele mai rezistente, produse special pentru curse de NRC, Factory, Traksport sau Yoshimura. Pe anumite circuite precum si anumite regulamente ale unor cluburi moto considera obligatorie schimbarea capacelor originale cu unele mai rezistente, deci acesta poate fi un semn ca motocicleta a fost pilotata pe pista.

Verificati cadrul in zona jugului, la prinderile motorului precum si toate sudurile de fabrica ale acestuia. Verificati sa nu existe suduri suplimentare sau fisuri de-a lungul sudurilor. Pentru o verificare completa poate fi nevoie sa dati jos carenele.

Va urma.

Autor: Adam Glass. Articol preluat si republicat cu permisiunea autorului. Articolul original in limba engleza poate fi accesat la https://www.clarity.net/adam/buying-bike.html. Toate drepturile pentru versiunea in limba romana sunt rezervate blackhelmets.ro.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADRESĂ

București

TELEFON

0785-877-346

EMAIL US
blackhelmetsrc@gmail.com
Copyright © 2019 BlackHelmets. All Rights Reserved.
To top