Preloader
Preloader

Rasarit in Vama

Soare. Ba mai mult decat atat o sambata cu soare. Si fiindca se cam pusese praful pe coltul de harta a Romaniei unde sta scris Vama Veche am fixat destinatie de vara: la mare.

Una din chestiile care imi plac de fiecare data cand ma apropii de litoral: aerul care miroase a apa de mare, briza racoroasa imposibil de confundat si faptul ca stii ca aproape, uite, imediat dupa linia de orizont se afla plaja.

Florin lasase deoparte oboseala ultimelor doua zile de munca in care nu a prea avut momente de odihna si deschidea drumul printre masinile care aglomerau dupa-amiaza din Constanta. Urmeaza Mangalia, 2 Mai si apoi, dupa drumul care coboara in stanga printre terase, plaja din Vama Veche. Cebe o ia la fuga pe nisip (delicat, sa nu murdareasca cearsafurile de pe plaja) si se opreste sub o umbreluta.

Lasam calutii sa se odihneasca si pornim intr-o tura de recunoastere. De la an la an se pare ca Vama ramane doar in amintirea celor care o stim cum era cu ceva timp in urma. Dar sper ca tendinta de a o transforma intr-o a doua Mamaia se va opri, macar intr-o ultima incercare de a pastra vie o idee frumoasa.

Dar suntem in Vama, ne simtim bine, soarele incepe sa apuna iar noaptea deja incepe.

Ne gasim un loc de dormit, si noi si motoarele, in fata unei terase mai putin populata si ciocnim cu prietenii pe care i-am intalnit mai devreme, intamplator, pe plaja. Bere si tequila, prietenii, barmanita care punea inca o data si inca o data “Highway to Hell”… Ne simtim bestial, terasa este in totalitate a noastra, doar cativa se mai aseaza pe la mese si oricum le-am captat atentia cantand in picioare pe mobre: “I’m on the highway to hell!”.

Intr-un tarziu, aproape de zorii zilei ne asezam si noi sacii de dormit langa motoare si ne pregatim de somn. Nu am ratat nici rasaritul, atat de impresionant incat ai senzatia ca este o scena dintr-o alta lume.

O noapte in Vama si un rasarit de soare deasupra marii… abia asteptam sa ne reintoarcem!

Related posts

7 thoughts on “Rasarit in Vama

 1. Ioann
  21/06/2011 at 10:34 am - Reply

  Geniale pasaricile de la 3:10 :))

 2. Cosmin
  21/06/2011 at 11:42 am - Reply

  Foarte tare!!! Felicitari!!! si da, il sustin pe Ioann….pasaricile alea sunt geniale si au intarit foarte mult efectul rasaritului!!! Bravo ba, zgomotociclistilor!

 3. Xtreme
  21/06/2011 at 4:11 pm - Reply

  Misto plimbarea.. Pot sa vin si eu cu voi data viitoare cand mai mergeti in Vama Veche?

 4. florin
  21/06/2011 at 5:20 pm - Reply

  bai da pe mine nu ma apreciaza nimeni cat de dragut dorm invelit in sacul meu langa motor? uraciosi sunteti ma, n-am mai vazut asa ceva! va uitati dupa pasarici, la 3:10 😛 :))))))))))))))))
  da xtreme normal ca poti, poate oricine si personal mi-ar placea sa fim cat mai multi, o sa dam un anunt cu cateva zile inainte de urmatoarea excursie in vama, insa acum urmeaza una la munte ca sa luam si un pic de miros de brad si de rasarit la 2000m

 5. Alex
  21/06/2011 at 6:01 pm - Reply

  Pai nu ti se vedeau decat cizmele 😛 si, da, ai dreptate: PASAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! 😀

 6. Allexcess
  26/06/2011 at 10:02 pm - Reply

  ahhaaaaaaaaaaa ,gata acum am inteles de ce este noaptea apa mariieste mai calda si ziua se raceste pt ca iese soarele din ea ,,uffaaaaa

 7. Allexcess
  26/06/2011 at 10:06 pm - Reply

  asa cu alpineSTARS afara din sacul de dormit ca nici stelele de pe cer nu se invelesc 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADRESĂ

București

TELEFON

0785-877-346

EMAIL US
blackhelmetsrc@gmail.com
Copyright © 2019 BlackHelmets. All Rights Reserved.
To top